Imro

imro

Hebben jullie ook de ufopiloot? Hebben jullie ook Imro op een shirt?

Imro van Hetten (Beter bekend als Imro Glusevic, Jacky Pakuta, Betty Sheregal en De Ufopiloot).

Velen kennen hem als de bekendste dakloze van Utrecht en misschien wel Nederland. Vast niet iedereen is altijd even content met Imro aangezien hij nogal doortastend kan vragen om een bijdrage. Zelf zien we Imro al zo’n jaar of 15 op straat lopen. Door de jaren heen hebben we hem zienderogen zien verslechteren. Één van ons vroegste herinneringen aan Utrecht was een dakloze die vroeg om een gulden in ruil voor een ‘flikflak’. Later kwamen de verhalen van vrienden die vertelden dat Imro vroeger één van de beste vechtsporters van Nederland was geweest.

Na onderzoek bleek dit verhaal ook waar te zijn.

Imro was vroeger een A-klasse vechter in de lichtgewicht klasse. Hij was één van de eerste Nederlanders die begin jaren ’70 naar Thailand ging om te trainen en te vechten. Tevens was hij één van de eerste Nederlanders die ooit heeft gevochten in het welbekende Lumpini stadion in Thailand. Omdat Imro bekend stond om zijn harde stoten kreeg hij al snel de bijnaam Jacky (afgeleid van Jacky Chan). Naar eigen zeggen had Imro een onwijze behoefte om te trainen. Hij was hieraan verslaafd.

Na het worden van kampioen van Noord-Holland en bij vele scholen te hebben getraind stopte Imro begin jaren ’80 met zijn vechtsportcarriëre. Na het boksen wilde hij graag Discjockey worden. Deze droom bracht hem in Zwitserland en Italië waar hij het nachtleven indook. Eind jaren 80 had Imro samen met wat andere muziekproducers een bescheiden hit in Europa met het Italo collectief Android. Dit nummer heet Skydancer en is te beluisteren op Youtube.

Ten tijde van zijn discjockey avontuur is Imro naar eigen zeggen in aanraking gekomen met crack/cocaïne en belandde bij terugkomst in Nederland in de psychiatrie. Vanaf deze tijd is Imro dakloos geraakt en probeert hij aan geld te komen door voorbijgangers te bezingen met liederen en verhalen met surrealistische elementen. Denk hierbij aan zijn ufo verhalen, de Lamborghini’s die eraan komen, het 2de dal universum en dergelijke.